+32(0)473 91 37 52
info@emtez.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

(Olie)lekkage
Spill kits en rioolafsluiters tegen (olie)lekkage

LEKKAGES

Als uw bedrijf met gevaarlijke vloeistoffen werkt, wilt u lekken vermijden. Dat spreekt voor zich. Bij Empteezy begrijpen we dat maar al te goed en we hebben dan ook dé oplossing om bij olielekkages – en andere lekkages – snel en doeltreffend te reageren: spill kits en rioolafsluiters.

Voor u het weet zit u met een lekkage. Op zo’n moment is het belangrijk om te weten wat u moet doen. Werk daarom aan een lekkagebestrijdingsplan in geval van een lek, bijvoorbeeld een olielekkage. Zo’n plan dient om het milieu en uw personeel te beschermen. Het is dus zeker geen overbodige luxe. In dat plan staan welke vloeistoffen u opslaat, waar u ze stockeert en wat er moet gebeuren bij een lek. Een lekkagebestrijdingsplan bevat ook de risicozones van calamiteiten.

Hebt u interesse in onze spill kits of rioolafsluiters om bij (olie)lekkages gepast te kunnen reageren?
Neem dan zeker contact op met ons op 051 63 68 54.

SPILL KITS

De spill kits van Empteezy komen er in verschillende types en maten. Het is daarom aan te raden om ons in te schakelen voor advies op maat. Wij komen tot bij u en doen verschillende metingen. Zo weten we meteen welke types, maten en hoeveel spill kits u nodig heeft. Het is ook zo dat elke vloeistof een andere spill kit vereist. Een olielekkage heeft andere noden dan een methanollekkage.

Wanneer we uw situatie komen bekijken, stellen we ons een aantal vragen:

  • Welk type vloeistof moet geabsorbeerd worden?

  • Hoeveel vaten, bidons of IBC’s heeft u?

  • Waar zijn de zones met het hoogste risico op een lekkage?

  • Zijn de lekkages binnen of buiten?

  • Zijn er oppervlaktewaterafvoeren of is er risico op bodemverontreiniging? 

Odoo tekst en afbeelding blok

Een lekkage snel bestrijden, dat is de boodschap. Met een kit anti pollution in de buurt van de risicozones, kunt u bij een noodgeval snel en doelgericht optreden. Of er nu per ongeluk een gevaarlijk vloeistof gemorst wordt, of er ontstaat een olielekkage, alles is voortaan in de buurt. In onze kits vindt u de volgende zaken:

  • Handschoenen – zo kan de persoon veilig ingrijpen door zichzelf te beschermen

  • Absorberende slangen – die dienen om de spill in te dammen

  • Absorberende doeken – die kunnen gebruikt worden om een kleine hoeveelheid olie of andere vloeistoffen te absorberen

  • Absorberende kussens – die kunnen gebruikt worden om grotere hoeveelheden olie of andere vloeistoffen te absorberen

Bij Empteezy kunt u rekenen op een persoonlijke aanpak. We bekijken steeds wat uw problemen zijn en zo bieden we een oplossing op maat. Dankzij onze spill kit is er steeds een oplossing in de buurt in geval van een olielekkage of ander lek.

Heeft u interesse of wilt u meer info? Neem zeker contact op met Empteezy op 051 63 68 54.

Odoo afbeelding en tekstblok

RIOOLAFSLUITERS

Soms staan uw gevaarlijke chemicaliën en oliën niet ver van een waterafvoer of riool. Bij een olielekkage of lek van een andere gevaarlijke vloeistof kan dat voor grote problemen zorgen. Zo is milieuverontreiniging het grootste gevaar bij een lek. Empteezy heeft daarom aan een oplossing gedacht: rioolafsluiters. Bij ons kunt u terecht voor drie types rioolafsluiters.

Het eerste type zijn de universeel vouwbare rioolafdichtingen. Die bieden een snelle bescherming van het rioolrooster. Bij een lek komen de schadelijke vloeistoffen op de ondergrond terecht. Dan banen ze zich een weg richting de dichtstbijzijnde afvoer. Als de oliën of chemicaliën een afvoer gevonden hebben, hebben ze de neiging om het riool via de gleuven aan de rand van het riooldeksel binnen te vloeien. Om dat te voorkomen moet een barrière geplaatst worden om de gleuven volledig af te sluiten.

Een tweede type van onze rioolafsluiters zijn afdichtingsmatten uit polyurethaan. Die hebben een kleverige zijde die dient om de matten stevig aan de ondergrond vast te maken en een niet-kleverige zijde die bestaat uit polyester en silicone. Die tweede zijde moet bescherming en mechanische weerstand bieden.

Empteezy biedt telkens het hoogte gebruikscomfort. De afdichtingsmatten uit polyurethaan hebben handvaten zodat u ze makkelijk kunt plaatsen en verwijderen. Zo bent u optimaal beschermd tegen milieuverontreiniging door olielekkage of lekkage van andere gevaarlijke vloeistoffen.

Een derde en laatste type rioolafsluiter is een barrière uit polyurethaan die vloeistoffen tegenhoudt. Dat is een soepele maar stevige barrière die bestand is tegen water, koolwaterstoffen en andere gevaarlijke chemicaliën. Ook hier is de onderzijde extra kleverig, waardoor de barrière op verschillende ondergronden geplaatst kan worden. Dankzij de stevigheid van het materiaal dat gebruikt is om de barrière te maken, zijn uw afvoeren uitstekend beschermd tegen lekken van verschillende gevaarlijke vloeistoffen, waaronder olielekkage. De barrière is snel en makkelijk te plaatsen en biedt een goede afdichting rondom uw rioolputjes.

Heeft u interesse of wenst u meer info? 
Contacteer Empteezy op 051 63 68 54.

Opvangbakken
Opvangbakken voor olie en chemicaliën