+32 (0) 51 63 68 54
info@empteezy.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

Veiligheidsrecipiënten

Het verhandelen en gebruiken van ontvlambare en brandbare vloeistoffen brengt mogelijke gevaren met zich mee. Hiervoor bieden wij een ruim assortiment veiligheidskannen aan.


Veiligheidskannen zorgen dat de basiselementen om brand te starten vermeden worden:

  1. WARMTE (vlamwerend gaas is gemonteerd in de opening om vlammen te verhinderen)

  2. ZUURSTOF(een zelfsluitend deksel zorgt ervoor dat zuurstof niet binnenkomt)

  3. BENZINE (een zelfsluitend deksel zorgt ervoor dat er geen vloeistof ontsnapt)


Veiligheidskannen voor ontvlambare vloeistoffen zijn uitgerust met 1 zelfsluitende opening voor het vullen en gieten van ontvlambare vloeistoffen.  De veiligheidskan is een stalen constructie met versterkte zijkanten. De opening is uitgerust met een zelfsluitend deksel dat eventuele gassen controleert. In de opening zit ook vlamwerend gaas gemonteerd. De veiligheidskan is afgewerkt met een chemisch resistente poeder coating en is verkrijgbaar in het geel en rood.


HDPE veiligheidskan, uiterst geschikt voor zuren en corrosieve vloeistoffen met een sterke weerstand tegen warmte. De kan is uitgerust met 1 opening met binnenin vlamwerend gaas tegen inslaande vlammen of vonken. Het deksel van de kan is zelfsluitend en controleert eventuele vrijkomende gassen. Het deksel en alle andere fittings zijn vervaardigd uit roestvrij staal.


Stalen plunjerkan voor het snel en eenvoudig vochtig maken van vodden. De plunjerkan is uitgerust met een stalen schaaltje dat naar beneden kan worden gedrukt om de gewenste hoeveelheid vloeistof te verkrijgen - de overschot komt terug in de kan terecht. De stalen plunjerkan is afgewerkt met een chemisch resistente poeder coating. Ideaal voor het doseren en gemakkelijk in gebruik.


Afvalemmers voor ontvlambare producten zoals gebruikte doeken die zijn geweekt in ontvlambare vloeistof of solvent. De afvalemmers zijn vervaardigd uit staal met aan de zijkant versterkingsribben. De emmers zijn uitgerust met een zelfsluitend deksel dat ervoor zorgt dat er geen zuurstof in de emmer komt bij brand. Het deksel wordt geopend door middel van een voetpedaal. Onderaan de emmers zijn ventilatieopeningen die zorgen voor de nodige afkoeling in de emmer. Verder heeft de veiligheidsemmer ook een handvat voor transport. De emmers zijn uitgerust met een chemisch resistente poedercoating.


HDPE afvalkannen zijn vervaardigd uit HDPE (High Density Polyethylene) en uitgerust met roestvrij stalen fittings geschikt voor gebruik bij uiterst corrosieve vloeistoffen. De kannen zijn uitgerust met een zelfsluitend deksel dat open kan worden gezet voor gemakkelijk ingieten. Het deksel ventileert ook vrijgekomen druk bij gebruik van ontvlambare vloeistoffen. In de opening zit binnenin een vlamwerend gaas.