+32 (0) 51 63 68 54
info@empteezy.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

Veiligheidskannen

Veiligheidskannen beschermen medewerkers en verminderen brandrisico's door vervoer, opslag en toediening van ontvlambare vloeistoffen in een gekeurde kan te gieten.  

 

Veiligheidskannen

Chemicaliën op de werkplaats kunnen voor heel wat risico’s zorgen. Daarom is het belangrijk dat alles veilig gebeurt. Daarom biedt Empteezy een groot assortiment aan veiligheidskannen aan.

Veiligheidskannen beschikken over een vulopening met vlamscherm en over een overdrukbeveiliging. Door het vlamscherm kan de vloeistof niet ontvlammen wanneer ze wordt overgegoten of als er ontsteking is. Door de overdrukbeveiliging in de veiligheidskannen kan de verpakking niet barsten of ontploffen bij overdruk.

In geval van brand zal de omgevingstemperatuur logischerwijs stijgen. Daardoor kunnen licht ontvlambare vloeistoffen beginnen verdampen. Het gevaar hierbij is dat dit kan leiden tot ontploffing. Veiligheidskannen zijn speciaal aangepast aan deze omstandigheden.

Bij een verhoogde temperatuur door brand of zon zullen de dampen die voor overdruk zorgen, de klep van de kan openen en ontluchten. Eenmaal de druk gezakt is, zal het ventiel weer dicht gaan. De damp die vrijkomt is ontvlambaar maar het vlamscherm van de veiligheidskan voorkomt een explosie.

Bij veiligheidskannen zal de vloeistof volledig verdampt zijn vooraleer de vlammen contact zouden kunnen maken met de vloeistof.

Het zorgt dus voor heel wat minder risico’s en extra veiligheid. Explosies kunnen worden voorkomen en op die manier ook heel wat schade.

Aarzel dus niet en neem contact met ons op voor meer informatie.

Veiligheidskannen ontvlambare vloeistoffen

Voordelen veiligheidskannen

+ Zelfsluitend, lekvrij deksel voorkomt dat dampen ontsnappen en beschermt tegen morsen

+ De overdrukdrop zorgt voor automatische ventilatie ter bescherming tegen scheuren of exploderen.

+ RVS vlamscherm voert warmte af ter voorkoming van vlamterugslag

+ 100% lekvrije constructie

+ Schrijfruimte ter identificatie van de inhoud

+ Stevige poedercoating is bestand tegen chemicaliën

+ FM Approvals, UL/ULC en TUV

 

Assortiment veiligheidskannen - Geel

Stockeren en verdelen van ontvlambare vloeistoffen

Ref.
Afmetingen
Capaciteit
JUB4A 
Diameter 240 x H280
4 liter
JUB9A  Diameter 300 x H290
9 liter
JUB19A  Diameter 300 x H430
19 liter