+32(0)473 91 37 52
info@emtez.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

Fingal, Edinburgh

Empteezy permanente containment-boom

Behoud van luxe drijvend hotel

Fingal by the Royal Yacht Britannia is een van de toonaangevende luxe drijvende hotels in het Verenigd Koninkrijk en ligt aangemeerd aan de levendige waterkant van Edinburgh. Fingal begon zijn leven als een vuurtoren-tender en hielp met het onderhoud van vuurtorens en het transport van hun houders, uitrusting en voorraden naar enkele van de meest verraderlijke locaties in Schotland. Nu is Fingal omgevormd tot een prachtig 23 hutten-boetiekhotel en exclusieve gebruikslocatie door het bekroonde team van The Royal Yacht Britannia.

Het luxueuze schip ligt aangemeerd in Leith en is een toonbeeld van prestige en moet als zodanig worden gepresenteerd in een even prachtige omgeving. Door de ligging aan een werkende waterkant en de aansluiting op de Firth of Forth werd er veel puin verzameld in het dok, een terugkerende overlast voor het management dat probeert de prestigieuze uitstraling te behouden die zo'n mooi schip verdient. 

De manager van het onderhoudsteam van The Royal Yacht Britannia Trust, Tony Smith, had een oplossing nodig en na onderzoek en tal van gesprekken met een aantal potentiële leveranciers van containment. booms, koos hij ervoor om met Empteezy in zee te gaan. In de 16 jaar dat Tony voor de Royal Yacht Britannia Trust werkte, heeft hij een grote dosis ervaring opgedaan met deze producten en wist op die manier precies wat hij nodig had. 

Odoo tekst en afbeelding blok

Specifiek ontworpen voor lange termijn inzetbaarheid bood een permanente boom de oplossing om de aanlegplaats schoon en netjes te houden. Vanwege de afmetingen van het dok hebben we de sectielengtes aangepast naar 10 meter om het hanteren te vergemakkelijken en hebben we een diepgang (materiaal onder de waterlijn) van 300 mm en een vrijboord (materiaal boven de waterlijn) van 150mm gebruikt om de watertoestand op de locatie aan te passen.

De secties zijn met elkaar verbonden door middel van standaard aluminium ASTM-connectoren die zorgen voor een robuuste, betrouwbare en eenvoudig te bedienen verbinding. De afrasteringsboom in deze toepassing is ontworpen om een gebied af te schermen en drijfhout en jetsam tegen te houden bij het binnengaan van het dok waar de Fingal is aangemeerd en sinds de inzet is het water in Fingal's geboorte schoon en vrij van puin.

Odoo CMS - een grote afbeelding