+32(0)473 91 37 52
info@emtez.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

Fourpure Brouwerij, Londen

Case Study

Fourpure is een in Londen gevestigde brouwerij die in 2013 is opgericht door de broers Dan en Tom Lowe. Bier is hun passie en hun reizen inspireerden hen tot het brouwen. Hun benadering van uitzonderlijk brouwen draait rond aandacht voor detail, in een eeuwenoude industrie willen ze voortdurend innoveren, ze zijn lichtvoetig en vooruitstrevend maar streven ernaar om trouw te blijven aan de principes van het brouwen- met respect voor de vier basisingrediënten die gebruikt worden om bier te brouwen: graan, gist, hop en water. Dit was de inspiratie voor de naam Fourpure.

Sinds hun oprichting in 2013 heeft Fourpure een groot succes gekend, wat ervoor gezorgd heeft dat ze konden uitbreiden naar meer dan 50 medewerkers. Onlangs liet hun brouwerij in Bermondsey, Zuid-Londen, een geautomatiseerde Clean-inplace (CIP) unit installeren die gebruik maakt van 205l vaten - wat de behoefte aan opslagmateriaal voor brouwerijreinigingschemicaliën deed ontstaan.

De komende jaren worden groots voor Fourpure met een geplande investering van 2 miljoen pond, die binnenkort zal leiden tot de uitbreiding van hun geavanceerde brouwerij-, verpakkings- en distributieactiviteiten naar een vijfde magazijn, dat in totaal 25.000 vierkante meter beslaat en hen in staat zal stellen hun productiecapaciteit met 400% te verhogen tot 14 miljoen pinten per jaar.

Vooruitlopend vroeg Steve Morris, Hoofd Verpakking, om advies over welke vloeibare opslagproducten Fourpure zou helpen en daarom nam hij contact op met Empteezy. Een van Empteezy's behulpzame verkoopteams kwam ter plaatse om een beoordeling uit te voeren, met name om advies te geven over HSE-regelgeving. Het gedetailleerde verslag leidde tot de aankoop van spill-kits, opvangvloeren en nooddouches voor de productiegebouwen.

Odoo afbeelding en tekstblok

Fourpure wordt gezien als een vooruitstrevende brouwer en pakte de Most Innovative and Best Brewery Business van het Verenigd Koninkrijk op tijdens de SIBA (Society of Independent Brewery) Awards van 2017: met een sterk engagement voor duurzaam brouwen en een focus op gezondheid en veiligheid wilden ze graag de beste praktijken voor het transport, de opslag en het gebruik van hun vloeistoffen begrijpen. Empteezy was graag bereid om met hun kennis te overleggen.

Hoofd Verpakking voor Fourpure, SteveMorris, had het volgende te zeggen over het werken met Empteezy - "We werken al een paar jaar samen met Empteezy en hebben gemerkt dat ze erg behulpzaam zijn en snel reageren. Toen ik mijn eerste vraag stelde, woonde een van de verkoopteams van Empteezy een vergadering op locatie bij en bracht vervolgens een volgend bezoek aan de locatie, waar ze oplossingen en producten konden aanbevelen die ons hielpen om te voldoen aan de wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid, en waar ze essentiële informatie verstrekten over het  opslag van chemicaliën.  Met het voortdurende succes van het bedrijf en de daaruit voortvloeiende uitbreiding, zullen we opnieuw naar Empteezy kijken om verdere ondersteuning en hulp te bieden".

Odoo tekst en afbeelding blok

Als ISO 9001, ISO 14001 & ISO 18001 geaccrediteerd bedrijf (het enige in onze branche dat alle 3 de normen bezit) met meer dan 30 jaar ervaring kunt u op Empteezy vertrouwen om uw site te beoordelen, de juiste producten voor uw specifieke toepassingen aan te bevelen en ook uw personeel te trainen. 

Voor meer informatie over volledig conforme opslag of voor het regelen van een vrijblijvende, kosteloze locatiebeoordeling kunt u contact met ons opnemen.