+32(0)473 91 37 52
info@emtez.be

Wants to explore Upcoming Deals on Weekends?

Veiligheidskast volledig uitgerust voor de opslag en het opladen van Lithium Ion batterijen 


Odoo afbeelding en tekstblok

Deze brandwerende veiligheidskast beschermt uw lithium-ion batterijen optimaal.

Brandwerende veiligheidskast ontworpen om uw lithiumbatterijen te beschermen en weerstand tegen vuur te bieden gedurende 90 minuten.

De brandwerende kast is uitgerust met een visueel en hoorbaar alarm, rookdetector en automatisch brandblussysteem wordt geactiveerd om de brand tijdelijk onder controle te houden .

 Lithiumbatterijen kunnen een risico vormen bij een schok, een batterijprobleem of een stijging van de temperatuur van de plaats waar de batterijen worden opgeslagen. Daardoor kunnen de batterijen vuur vatten en bijgevolg brand veroorzaken.

Deze veiligheidskast werd speciaal ontworpen om brand in de opslagplaats van lithium-ion batterijen te vermijden.

Uitzonderlijke brandweerstand gedurende 90 minuten volgens de Europese norm EN 14470-1 (getest voor 105 minuten, goedgekeurd na 90 minuten).


De BWLIT2  beschikt standaard over 4 legborden die per legbord tot 80 kg kan dragen (gelijkmatig verdeeld).

De veiligheidskast wordt geleverd met een visueel en hoorbaar alarm, een automatische brandblusser en een automatische rookdetector.

Het brandblussysteem activeert automatisch bij een temperatuur hoger dan 79°C om de brand tijdelijk onder controle te houden.

De pictogrammen op de kast zijn gestandaardiseerd en conform met de normen ISO 3864 en ISO 7010, en voldoen aan de richtlijn 92/58/CEE.

De kast kan verplaatst worden met een transpalet (in lege toestand).

Om uw batterijen tijdens de opslag in de veiligheidskast op te laden, raden wij de Verdeelstekker met 9 stopcontacten voor veiligheidskast voor lithiumbatterijen aan.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Visueel alarm 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Auditief alarm

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Rookdetector

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Lithium Ion blussysteem

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Voedingstrip met 9 stopcontacten 

 
 

Firepro demo - Lithium Ion brand onder controle houden

Door middel van  deze video leggen we u graag meer uit over brandveiligheid bij het opslaan van Lithium Ion batterijen. Hieronder staat eveneens ook heel wat informatie over branden door lithium-ion batterijen.

Indien u oplossingen zoekt inzake grote opslag ruimtes Lithium en brandveiligheid, contacteer ons dan zeker ook vrijblijvend.